NONI - zdraví - peníze

Informace pro návštěvníky

12.12.2009 19:06

 

 

 

Proč je Noni označováno za zdraví prospěšné?

V lidském těle se nacházejí enzymy, které zrychlují dělení buněk, dýchání i trávení. Vysoký obsah enzymů v těle působí obrazně řečeno jako pramen mládí a podporuje vitalitu i radost ze života. Bohužel podle vědců slinivka snižuje produkci enzymů od cca 35. roku věku až o 60% a ve 40 létech věku jsou tělesné zásoby enzymů často takřka vyčerpány. Tak lze často nedostatkem enzymů vysvětlit předčasné stárnutí i degenerativní nemoci.

Lidské tělo se dle vědců skládá asi z 60 bilionů buněk, které se nepřetržitě obnovují. Stavební látkou pro toto obnovování je vlastní bílkovina lidského těla, jinak nazývaná protein. Proteiny se starají o správnou látkovou výměnu, zatímco enzymy působí jako impuls těchto procesů. Ovlivňují totiž chemické procesy uvnitř buněk. Vědci jsou přesvědčeni, že v lidském těle je asi 50.000 enzymů, z nichž je známo pouze 4.000. Enzym se skládá vždy z jedné molekuly proteinu a z koenzymu, což je většinou vitamin nebo stopový prvek.

Existuje alkaloid (objevený Dr. Heineckem) nazývaný „xeronin“, který hraje důležitou úlohu v součinnosti enzymů a proteinů. Xeronin se sice v Noni nevyskytuje, ale ovoce obsahuje látku, důležitou pro vznik xeroninu - proxeronin, který se v Noni vyskytuje v osmisetnásobném množství než například v ananasu. Každý, kdo pije Tahitskou Noni ovocnou šťávu, přivádí do svého těla vysoké dávky životně důležitého proxeroninu.

TOPlist

Vyhledávání